Нацгвардійці продовжують виконувати службу на карантинних постах на території Івано-Франківської області

clock
11.03.2021 14:09

Станом на 11 березня в Івано-Франківській області протягом попередньої доби зареєстровано 533 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 317 осіб одужали, летальних випадків зафіксовано 15.

На 14 контрольно-пропускних пунктах, продовжують роботу працівники поліції, військовослужбовці Нацгвардії, працівники ДСНС та медики.

Правоохоронці роз’яснюють важливість дотримання карантину та закликають громадян обмежити пересування та виїжджати лише за крайньої потреби.

Захворюваність в Івано-Франківській області досягли максимуму з початку пандемії. За весь час пандемії в області захворіли 70956 осіб, серед яких 2471 дитина та – 2778 медичних працівників, одужали 51928 осіб, летальних випадків – 1323.

«Військовослужбовці Нацгвардії вже третій тиждень виконують завдання по наданню допомоги працівникам поліції в забезпеченні громадського порядку на карантинних постах. Як працівниками поліції, так і гвардійцями постійно проводиться роз’яснювальна робота серед водіїв та пасажирів, які прямують в напрямку Івано-Франківська», - розповів заступник командира військової частини 1241 зі служби підполковник Богдан Богдан.

Резервний мобільний госпіталь ДСНС, який був розгорнутий біля Богородчанської центральної районної лікарні, прийняв першого хворого коронавірусною інфекцією.

«Лікарня заповнена. Починаємо заповнювати модулі, тому, що на Прикарпатті ситуація погіршилася. Заробив мобільний госпіталь, щоб трохи розвантажити область. Швидка допомога поставлена до відома. А ті ліжка, які залишилися в лікарні, — на випадок, якщо хворим, які будуть лікуватися в модулях, стане гірше. Тоді їх можна буде перевести», - розповів генеральний директор КНП «Богородчанська центральна районна лікарня» Іван Коляджин.

Нацгвардійці цілодобово охороняють громадський порядок в місці розгортання мобільного госпіталю ДСНС на території Богородчанської центральної районної лікарні.

Також комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Івано-Франківська вирішила розгорнути максимальну кількість ліжок на базі медичних закладів міста. А для надання медичної допомоги залучити всі наявні приміщення навчальних кафедр Національного медичного університету та медичного коледжу.

 

Група інформації і комунікації Західного ТУ

Схожі матеріали