На Запоріжжі поліцейські звільнили викрадену жінку, яка стала заручницею з'ясування стосунків двох кримінальних угрупувань (ФОТО)

clock
20.09.2016 13:39

Спецоперація по звільненню заручниці проводилася під керівництвом Департаменту карного розшуку Національної поліції України силами оперативних блоків трьох областей.

Повідомлення про викрадення молодої жінки у Бердянську надійшло до ГУНП в Запорізькій області 14 вересня з іншого регіону держави. Інформація щодо намірів зловмисників надходила тривожна. У зв'язку з цим у заходах щодо встановлення злочинців і місця, де можуть утримувати заручницю, були задіяні всі сили оперативного блоку.

Зловмисники, знаючи, що ведуться активні розшукові заходи, неодноразово змінювали місце утримання потерпілої. Полонянку переміщували різними регіонами держави. Це ускладнювало пошуки.

Нестандартність ситуації також полягала в тому, що жінка була «інструментом» з'ясування стосунків двох кримінальних угрупувань. Викрадачі переховувалися як від поліцейських, так і від поплічників кримінального авторитета, дружину якого викрали. Жінку постійно тримали під озброєною охороною, знущалися з неї, катували.

Спецоперація по звільненню заручниці проводилася під керівництвом Департаменту карного розшуку Національної поліції України силами оперативних блоків трьох областей, що і дозволило досягти позитивного результату.

16 вересня група захоплення управління кримінальної поліції ГУНП в Запорізькій області звільнила бранку.

Завдяки професійним діям працівників поліції, заручниця звільнена неушкодженою, всі особи, причетні до її викрадення, будуть покарані.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Розслідування триває.

За матеріалами відділу комунікації поліції

Запорізької області

Схожі матеріали