На Різдво підрозділи ДСНС здійснили 856 виїздів під час яких врятували 4 людей

clock
08.01.2021 08:29

Протягом доби підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 856 виїздів. У результаті вжитих заходів врятовано 4 особи, 51 будівлю та 6 одиниць автотракторної техніки.

Традиційно, на свята зростає кількість пожеж у житловому секторі.   Найчастіше ці пожежі є наслідками порушення громадянами правил пожежної безпеки та необережного поводженням із вогнем. Свято Різдва не стало виключенням.

Так, Різдвяної ночі у с. Хроли Харківської області, ймовірно через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення, зайнявся дерев’яний будинок. В результаті дії токсичних продуктів горіння постраждав мешканець палаючої оселі, 1975 року народження.

Ранком 7 січня у с. Добрин, Хмельницької області рятувальниками під час ліквідації пожежі в приватному житловому будинку виявлено тіла 49-річного чоловіка та 48-річної жінки. Ймовірна причина пожежі – необережність під час куріння.

Цього ж дня ще один трагічний випадок стався у приватному житловому будинку в с. Буковець, що на Закарпатті. Під час гасіння пожежі будинку, в одній з кімнат було виявлено тіло 40-річного власника.

Але не тільки у житлі траплялися пожежі. 7 січня рятувальникам довелося гасити церкву. Пожежа у культовій споруді сталася о 09:22 у с. Копанки, що на Кіровоградщині . Загасити вогонь вогнеборцям вдалося на площі 160 м2. Причина пожежі встановлюється. Постраждалих немає.

А в Івано-Франківській області у с. Паляниця вогнеборці оперативно приборкали пожежу, що виникла близько шостої вечора у готелі на площі 10 квадратних метрів. Рятувальники зупинили поширення полум’я  дерев'яними конструкціями, а адміністрація закладу вивела на свіже повітря 54 людини з них 5 дітей, що проживали в будівлі. Ніхто не постраждав. 

Загалом минулої доби в Україні виникло 105 пожеж, на яких загинули 5 людей, ще 5 отримали травми та опіки різного ступеня важкості. Всього за 7 днів січня у пожежах загинули 39 українців, ще 32 оcоби постраждали.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, рятувальники закликають не втрачати пильності під час святкових вихідних та не нехтувати правилами пожежної безпеки!

 

Схожі матеріали