На Прикарпатті трагічно загинув поліцейський при виконанні службових обов'язків (ФОТО, ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

clock
31.08.2016 10:05

ДТП сталася у с. Матеївці Коломийського району. Внаслідок наїзду вантажного автомобіля-тягача «ДАФ» на службовий автомобіль «Деу Сенс» із ввімкненими проблисковими маячками та вантажівку «ГАЗ-3507», загинув 28-річний поліцейський Коломийського відділу поліції Бойчук Руслан Богданович.

Помічник дільничного Коломийського відділу поліції старший сержант Руслан Бойчук 1988 р.н. у складі групи швидкого реагування з колегою, під час здійснення патрулювання на території обслуговування у темну пору доби (21.40 год. 30.08.2016) на автодорозі "Стрий-Чернівці-Мамалига" помітили автомобіль "ГАЗ-3507", який стояв на дорозі без увімкнених габаритів, аварійних сигналів та інших попереджувальних знаків.

Наряд, який рухався на службовому автомобілі, зупинився, увімкнувши проблискові маячки на автомобілі. Після чого поліцейські підійшли до водія, щоб дізнатися причину зупинки та надати допомогу, але в автомобілі нікого не було. Тоді вони пішли виставляти попереджувальні знаки – знак аварійної зупинки. У цей час в напрямку Чернівців на швидкості над'їхав вантажний автомобіль "ДАF 95XF430"  з напівпричепом під керуванням жителя Чернівців 1962 р.н., який не впорався із керуванням, не пригальмувавши та допустив наїзд на перешкоду – службовий та вантажний автомобілі. Попереду службової автівки перебував інспектор, на якого і було здійснено наїзд. 

Удар був такої сили, що автомобіль "ЗІЛ" відкинуло на відстань біля 15 метрів від місця стоянки. Один з інспекторів устиг зреагувати, відскочивши в сторону, в іншого інспектора шансів вижити не було жодних, внаслідок чого 28-річний Руслан загинув. Водія вантажівки «ДАF» доставили до лікувального закладу в стресовому стані. Автомобілі поміщено на майданчик для тимчасово затриманих транспортних засобів. Слідство з’ясовує, чому водій автомобіля "ДАF" не відреагував на увімкнені проблискові маячки службової автівки. У загиблого Руслана Бойчука, який з дитинства був круглою сиротою, залишилося на вихованні троє малолітніх дітей.

Як було попередньо встановлено, водій «фури» за результатами медосвідчення перебував за кермом у тверезому стані. Слідcтво з’ясовує, чому ж він завчасно не загальмував та не вжив заходів щодо безпечного об’їзду перешкоди, враховуючи, що на службовому автомобілі були увімкнені аварійна сигналізація та проблискові маячки, які проглядалися з відстані, проте водій проігнорував їх.

За фактом вчиненого ДТП розпочато досудове розслідування та призначено ряд експертиз.

Колектив прикарпатської поліції та її керівник Віктор Шкутов глибоко сумують з приводу трагічної загибелі помічника дільничного Коломийського відділу поліції Руслана Бойчука. Розділяємо біль і горе рідних і близьких з приводу непоправної втрати найдорожчої людини і колеги, який загинув внаслідок дорожньо-транспортної пригоди при виконанні службових обов'язків. Вічна пам'ять!

Сектор комунікації ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області

 

 

 

 

 

 

Схожі матеріали