На Одещині судитимуть членів злочинної організації, які розкрадали пальне з резервуарів «Укрзалізниці»

clock
01.10.2020 09:56

За час протиправної діяльності здійснено розкрадання дизельного пального на суму понад 3 млн грн.

У лютому 2020 року працівники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції, Одеського управління внутрішньої безпеки, слідчі Приморського відділу поліції м.Одеси, обласної прокуратури та Одеської прокуратури №3 за сприяння внутрішньої безпеки «Південь» та регіонального центру Державної прикордонної служби України, за участю підрозділу ТОР та за сприяння Департаменту економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» викрили масштабну протиправну діяльність з розкрадання дизельного палива з території локомотивного ДЕПО «Одеської залізниці».

Достовірно знаючи про кількість дизпалива в резервуарах, посадовці локомотивного ДЕПО робили так, аби в них завжди залишалося пальне. Проте в офіційних документах відображали видачу пального на потреби рухомого складу в повному обсязі.

За попередньою домовленістю з посадовцями підрозділу спеціально обладнані автомобілі, куди з резервуарів перекачували залишки дизпалива, безперешкодно заїжджали на територію локомотивного депо. В подальшому викрадене майно перевозилося до складів зберігання, що знаходилися на території гаражних кооперативів Одеси. Реалізовували дизпаливо через підпільні АЗС та підприємствам реального сектору економіки.

Збитки нанесені від такої діяльності складають понад 3 мільйони гривень.

29 лютого було проведено ряд санкціонованих обшуків за місцями мешкання членів організації, за місцем зберігання викраденого пального та в офісах регіональної філії АТ «Укрзалізниця».

Правоохоронці вилучили понад 700 тисяч гривень, 17 500 доларів США та тисячу євро, «чорнові» записи із зазначенням кількості викраденого пального, 62 тонни дизпалива, а також спецавтомобілі для його перевезення та інше знаряддя, що використовувалося для крадіжки пального.

25 серпня 2020 року фігурантам оголошено про підозри у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч.ч. 3, 5 ст. 27, ч.ч. 3, 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч.ч. 1, 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вчора, 29 вересня, обвинувальний акт стосовно 17-и фігурантів справи: одинадцяти учасників злочинної організації та шести виконавцівзлочинубуло скеровано до суду.

 

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Схожі матеріали