На Київщині стартував процес навчання слідчих і дільничних офіцерів (ФОТО, ВІДЕО)

clock
27.09.2016 09:24

Сьогодні, 27 вересня, навчання розпочали 78 майбутніх слідчих і 140 дільничних офіцерів. Участь у церемонії старту навчання взяли Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе, керівники підрозділів відомства.

За словами Хатії Деканоідзе, кандидати, які успішно пройшли конкурс і сьогодні розпочинають навчання, повинні поступово витіснити із поліції ту частину її працівників, які не змінилися попри реформу у відомстві і пройдену атестацію.

Глава Національної поліції зазначила, що правова держава буде побудована за умови, коли у кожного поліцейського будуть законодавчо закріплені повноваження, необхідне забезпечення, мотивація, гідна заробітна плата.

«Правова держава, де рейдери не будуть захоплювати кожного дня підприємства. Ось ці нові люди, які повинні розслідувати справи так, щоб кожна людина розуміла: вона не повинна платити, а просто прийти, заявити і вийти з результатом з Нацполіції», – наголосила Хатія Деканоідзе.

Глава Національної поліції зазначила, що найближчим часом процес навчання пройдуть 140 дільничних поліцейських. Вони повинні увійти в кожну сім’ю, знати, чим «дихає» район, що діється в школах.

«Ці люди, як новий проект, повинні витісняти стару систему, частину системи, яка вже не реформується», – заявила Хатія Деканоідзе, додавши, що подолати корупцію в поліції не можна без єдиної реформи у правоохоронних органах.

За словами Хатії Деканоідзе, процес атестації поліції завершиться до кінця вересня, його результати будуть презентовані окремо. Наразі в усіх обласних главках поліції триває набір нових кандидатів на службу.

 «Я дуже сподіваюся, що система на вас буде впливати позитивно і ви не будете піддаватися тим «трасерам», які ще в нас є. Я вітаю вас, ви успішно пройшли конкурс. Ласкаво просимо в Національну поліцію. Це нелегко, але подолати можна», – сказала Хатія Деканоідзе. 

«Від того, наскільки дільничні будуть відкритими і чуйними до потреб громадян, залежать і рівень довіри до поліції, і рівень порядку у суспільстві», – зазначив Вайдотас Верба.

Він додав, що у програмі підготовки поліцейських велику увагу приділено тактичній підготовці та їх взаємодії між собою.

«Ми дуже сподіваємося, що це допоможе зберегти життя і здоров’я офіцерів», – зазначив Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

Глава Національної поліції висловила вдячність партнерам, зокрема – з ОБСЄ, які надавали всебічне сприяння в організації навчання кандидатів на службу.

Департамент комунікації Національної поліції України,

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали