На Дніпропетровщині чиновник залишив після себе збитки на майже 22 мільйона гривень

clock
16.08.2016 06:52

Зловмисник обіймав посаду першого заступника голови Дніпровської міської ради у 2000-2013 та у 2014-2015 роках. Посадовець настільки «якісно» виконував свою роботу, що у бюджеті не дорахувались 21,8 мільйона гривень. Колишньому чиновникові заочно повідомили про підозру. Він оголошений у розшук.

Оперативники Управління захисту економіки у Дніпропетровській області ДЗЕ Нацполіції України встановили, що чиновник не організував і не проконтролював укладання договорів з оформлення пайової участі забудовників з створення інженерно-транспортної інфраструктури міста. У результаті бюджет не отримав 18,3 мільйона гривень. Саме стільки повинні були сплатити підприємства у якості пайових внесків.

Окрім цього, посадовець не забезпечив належне виконання рішень міськради та господарського суду. Відповідно до документів, на баланс комунального підприємства передається нерухомість. Однак 230 об'єктів залишилися на балансі житлово-комунальних підприємств, які в подальшому були визнані банкрутами. Через процедуру ліквідації всі вони перейшли у приватну власність. Сума збитків склала 3,6 мільйона гривень.

58-річному колишньому заступникові голови Дніпровської міськради слідчі обласної поліції заочно повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі суд оголосив екс-чиновника у розшук. У разі затримання підозрюваного доставлять до суду для обрання міри запобіжного заходу.

Оперативники УЗЕ та слідства встановлюють осіб, причетних до цих кримінальних правопорушень, та проводять збір доказів для притягнення винних до відповідальності.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

Схожі матеріали