Міністр внутрішніх справ і командувач Нацгвардії оцінили практичну підготовку майбутніх офіцерів Нацгвардії (ФОТО, ВІДЕО)

clock
19.08.2016 12:38

Арсен Аваков разом із командувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим відвідали навчальний центр Академії Нацгвардії. Їм було продемонстровано дії курсантів на блокпосту, вміння вести вогонь із зброї різних калібрів та бронетанкової техніки, а також вміння долати спеціальну смугу перешкод.

На навчальному блокпосту курсанти показали, як правильно перевіряти транспортні засоби цивільного населення. Чітку злагодженість дій проявили гвардійці, відбиваючи напад. Щоб уникнути артобстрілу, імітованого вибуховими пакетами, військовослужбовці чітко й організовано перемістилися в безпечне укриття.

«У теперішній час Нацгвардія як ніколи потребує якісних офіцерських кадрів. Сьогодні я побачив хлопців, що навчаються на другому курсі, які вже багато чому  навчилися», – наголосив міністр внутрішніх справ.

Наразі навчальний центр Академії дозволяє отримати всі знання та вміння, необхідні сучасному офіцеру. Майже всі заняття в навчальному центрі направлені на набуття практичних навичок і тому проводяться в умовах, наближених до бойових. Практичні поля призначені для обладнання бойових позицій, смуга перешкод – для набуття спеціальних навичок підрозділами спеціального та оперативного призначення. Крім того, облаштовано спеціалізований полігон – для навчання фахівців-зв’язківців та військове стрільбище, де постійно вчаться знищувати ворога всі, без виключення, курсанти.

На військовому стрільбищі курсанти продемонстрували високий рівень своєї вогневої підготовки. Діючи у складі взводу, вони вели вогонь по умовному ворогу із зброї, яка перебуває на озброєнні в Нацгвардії.  Зокрема майбутні командири засвідчили свою майстерність у стрільбі з автомату АК-74, станкового гранатомету АГС-17,  гвинтівок СВД і Barrett, ручного гранатомету РПГ-7В та інших. Підтримували взводний вогонь бронетранспортери БТР-80 і БТР-4Е, якими також керували курсанти.

Група спецпризначення на загальній військовій смузі перешкод   показала, як долати штучні перепони і природні перешкоди у складі підрозділу. У повній командній злагоді бійці долали вогонь, стіни, мости, ділянки з колючим дротом й інші можливі деструкції урбаністичного характеру.

«В такій атмосфері, яка панує в Академії, зростають справжні воїни і захисники. Колектив цього навчального закладу прикладає до цього максимум зусиль», – зазначив Арсен Аваков.

Прес-служба НА НГУ

Схожі матеріали