Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зустрівся з Послом КНР в Україні Ду Веєм (ФОТО)

clock
15.11.2016 07:07

Сторони обговорили політичну ситуацію в країні, перебіг подій на сході України та перспективи співробітництва МВС України та Міністерства громадської безпеки КНР.

Одним зі спільних проектів МВС України та китайських колег стала програма «Безпечне місто», що дозволяє використовувати високотехнологічні автоматизовані системи в сфері забезпечення публічного порядку. Керівництво Міністерства запросило групу фахівців з КНР, які розробили пілотний проект програми в межах одного з районів м. Києва. Там було встановлено комплекс відеоспостереження та оповіщення, інтегрований у автоматизовані системи Нацполіції, а також впроваджено низку інноваційних заходів громадської безпеки.

Ще одним важливим напрямом співпраці є створення експериментальної системи транкінгового зв’язку в столиці. Українська сторона розглядає можливість експлуатації приладів LIHAND в підрозділах Національної поліції України з метою вивчення питання сумісності, а також подальшої інтеграції та експлуатації в інформаційну систему Національної поліції України.

На зустрічі також обговорили реформування підрозділів Національної гвардії України. Зокрема, йшлося про можливість продовження практики підготовки китайськими колегами спеціальних підрозділів НГУ з протидії масовим заворушенням.

Наприкінці зустрічі Посол подякував українській стороні за підтримку представника КНР під час обрання президентом Інтерполу та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали