На Сумщині стартував пілотний проект Громадської ради при МВС України щодо координації співпраці між громадськістю та силовими структурами (ФОТО)

clock
06.08.2016 13:17

У Сумах створено робочу групу по співпраці та взаємодії з органами, що координуються Міністром Внутрішніх справ.

3-4 серпня 2016 року у Головному управління поліції Сумської області проводились зустрічі представників міністерства внутрішніх справ з представниками громадських об’єднань та організацій Сумської області.

Зокрема, відбулося засідання круглого столу представників громадських організацій Сумської області з правоохоронцями. Також була проведена інструктивна нарада із керівниками Національної поліції, патрульної поліції, , Державної прикордонної служби, Національної Гвардії, Державної служби із надзвичайної ситуації, Державної міграційної служби Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ с питань взаємодії роботи між органами виконавчої влади та громадськістю.

У заходах брали участь голова Громадської ради при МВС України, радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко, керівники Департаментів МВС, обласне керівництво національної поліції, міграційної та прикордонної служб, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії та Сервісного центру, громадські активісти Сум та області.

Йшлося про взаємодію, тісну співпрацю між органами виконавчої влади та громадськістю. Сторони обговорили проблемні питання та намітили можливі шляхи їх вирішення

У зв’язку з тим, що законодавством не передбачено створення громадських рад в обласних управліннях органів державної влади, а реалії життя потребують тісної співпраці з представниками громадськості, учасники зустрічі ухвалили рішення про створення робочої групи, яка буде сприяти налагодженню взаємодії між громадськістю та управліннями, діяльність яких координується Міністром внутрішніх справ України.

 

Нагадаємо, що з метою належної організації роботи консультативних, дорадчих та інших  допоміжних органів, які створюються в МВС, 6 серпня  2015 року  при Міністерстві внутрішніх справ України  було створено Громадську раду МВС України, до складу якої увійшли 22 представники громадянського суспільства.  Головою Громадської ради при МВС України, було обрано Володимира Мартиненка.

 

Департамент комунікації МВС України

 

 

 

Схожі матеріали