Міністерство оборони США подякувало МВС України за співпрацю при поверненні рештків американського пілота на батьківщину (ФОТО)

clock
12.12.2016 15:03

Державне агентство Міністерства оборони США з обліку військовополонених та загиблих під час воєнних дій (DPAA) надіслало листа на адресу Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС України.

У листі американські партнери подякували за підтримку та координацію дій у проведенні першої комбінованої українсько-американської місії для пошуку та вилучення решток льотчика військово-повітряних сил американської армії, чий літак Р-51С був збитий ворогом над територією України 6 червня 1944 року в період Другої світової війни.

«Підтримка МВС у контексті зазначеної операції була для нас безцінною», - зазначається в листі.

Розкопки на території Одещини були здійснені в період з липня по серпень 2016 року Державним агентством Міноборони США (DPAA) разом із Департаментом міжнародного оборонного співробітництва Збройних Сил України та Національним військово-історичним музеєм України. Сприяння американській стороні надали також підрозділи Державної прикордонної служби та Національної поліції України.

12 серпня 2016 р. на спеціальній церемонії Уряд України передав розкопані залишки військового льотчика Уряду США. Після завершення процедури ідентифікації родина пілота отримала відповідне повідомлення, а сам герой Другої світової війни буде похований з усіма військовими почестями на Арлінґтонському національному кладовищі чи в іншому місці, якщо цього бажатимуть його рідні.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали