Микола Чечоткін: Ситуація в Авдіївці залишається складною, однак повністю контрольованою (ВІДЕО)

clock
01.02.2017 10:37

На цей час в місті Авдіївка Донецької області забезпечені мінімальний тиск та температура теплоносія (до 50°) в системі теплопостачання міста, в квартирах підтримується температура повітря 15°. Для недопущення переохолодження і надання допомоги населенню функціонує пункт життєзабезпечення, до якого звернулось вже більше тисячі осіб. У разі необхідності буде розгорнутий ще один пункт життєзабезпечення та додаткові пункти обігріву на базі дошкільних і навчальних закладів Авдіївки. Про це повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін 1 лютого під час засідання Уряду України.

«У місті відсутнє електропостачання. Будинок людей похилого віку, лікарні забезпечені автономними засобами електроживлення та продовжують функціонувати в штатному режимі. Водопостачання мешканців міста на цей час здійснюється по графіку двічі на добу. Для електроживлення насосної станції і подачі питної води із резервуарів встановлено генератор великої потужності, який доставлено підрозділами ДСНС Запорізької області», – зазначив Микола Чечоткін.

За словами голови ДСНС, у місті організований підвіз питної та технічної води для населення. Для цього залучені шість спеціальних автомобілів (дві цистерни від ДСНС, та чотири цистерни від комунальних служб). Крім того, для забезпечення технічною водою залучені чотири автоцистерни.

Протягом минулої доби із Авдіївської міської лікарні перевезено до центральної районної лікарні м. Костянтинівки 15 тяжкохворих осіб. Евакуйовані 20 людей похилого віку з будинку пристарілих до смт Білецьке Добропільського району. Сьогодні розпочате перевезення 175 осіб, з яких 88 – діти, до м. Святогірська, в оздоровчі комплекси «Перлинна Донеччини» та «Смарагдове містечко».

Крім того, з метою захисту цивільного населення і вирішення їх першочергових потреб ДСНС спільно з місцевими органами влади організована цілодобова робота гарячої лінії за номером «101», а також визначені контактні телефони Штабу з ліквідації надзвичайної ситуацій, за якими громадяни можуть звертатися з питань евакуації та надання їм першочергової допомоги: (095) 215-10-03 та (06236) 3-15-44.

Безпосередню координацію заходами та керівництво роботами здійснює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, який працює у цілодобовому режимі. Всього до аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт залучено 260 осіб та 60 одиниць техніки, від ДСНС – 100 осіб та 32 одиниць техніки.

Наразі на території Авдіївки функціонує 11 пунктів обігріву: 7 мобільних пунктів розгорнуті підрозділами ДСНС, три – стаціонарні, один – від благодійної організації. Працюють три польові кухні.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали