Майже 26 тисяч вибухонебезпечних предметів вилучили та знешкодили з початку року піротехніки ДСНС (ФОТО)

clock
16.06.2016 08:26

З початку року піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 3 854 виїзди, під час яких вилучили та знешкодили 25 934 вибухонебезпечних предмети, зокрема 277 авіаційних бомб. «Врожайними» були і кілька останніх днів.

13 червня працівники групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України в Івано-Франківській області знешкодили 5 застарілих боєприпасів часів минулих війн. Вибухонебезпечні предмети виявлені жителями міста Яремчі на одній із присадибних ділянок.

Цього ж дня, на Рівненщині піротехніки ДСНС завершили роботи зі знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни в селі Підлужжя. Роботи тривали впродовж декількох днів. За цей час було виявлено та знешкоджено 145 боєприпасів.

14 червня група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС Вінниччини знешкодила 41 артилерійський снаряд часів минулих війн. Небезпечні знахідки місцевими жителями виявили напередодні у лісовому масиві.

Упродовж 15 червня піротехніки Служби порятунку виявили та знешкодили 122 боєприпаси.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечного предмету, одразу ж телефонуйте за номером «101» або «102». Ні в якому випадку не торкайтеся до небезпечної знахідки. Категорично забороняється пересувати її; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось накривати; намагатися самостійно знешкоджувати чи здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Департамент комунікації МВС України

за матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали