Мар'їнські поліцейські 4 години шукали хлопчика, який через безвідповідальність матері залишився вночі на вулиці (ФОТО)

clock
19.03.2017 11:18

У Кураховому 13-річний хлопчик повернувся від друга додому у три години ночі, але на нього чекали лише замкнені двері. Мати не переймалася тим, де знаходиться її дитина та що з нею, в цей час жінка була зайнята вживанням спиртних напоїв. Вона кинулася лише на ранок, але навіть не змогла назвати поліцейським час, коли зникла її дитина.

Сьогодні о 5.50 до колл-центру 102 звернулася 41-річна жінка, яка повідомила, що зник її син, учень 7 класу. Коли саме він пішов з дому, мати не знала – бо добу не цікавилася тим, що робить дитина. Останній раз вона бачила сина вчора зранку.

Як завжди у таких випадках Мар’їнське відділення поліції було піднято по тривозі. Поліцейські терміново розгорнули розшукові заходи. У пошуку дитини були задіяні дільничні офіцери, оперативники карного розшуку, поліцейські ювенальної превенції, а також кінолог зі службовою собакою.

Поліцейські перевіряли усі можливі версії, перевіряли покинуті будинки, підвали та горища, прочісували вулиці. Орієнтування отримали всі наряди поліції та доданих сил.

За 4 години поліцейські встановили коло спілкування підлітка, опитали сусідів, вчителів та однокласників хлопця та з’ясували атмосферу у родині. Було перевірено близько десятка адрес.

Встановлено, що родина – переселенці з Донецька. Жили у гуртожитку в Кураховому з вітчимом, троє в одній кімнаті. Працює тільки вітчим, мати роботи не має та схильна до зловживання спиртними напоями. З рідним батьком хлопчика, який мешкає у Гірняку, відносин не підтримували.

Зі слів шкільних педагогів, хлопець є спокійною, неконфліктною дитиною, але вчився погано та прогулював заняття. Такий наслідок відсутності необхідної уваги та турботи від батьків.

Розуміючи, що вдома на нього ніхто не чекає, хлопець багато часу поводив з друзями на вулиці, повертаючись лише пізно ввечері.

Вчора, коли він прийшов додому, замість турботливої матусі та гарячої вечері, на нього чекали зачинені двері. Хлопець стукав, але відповіддю була тиша. Мобільного телефону в дитини не було. Тоді школяр повернувся до друга, де переночував.

В цей час мати розпивала спиртні напої у знайомих. Схаменулася лише на ранок. І це – у прифронтовому районі, де високий ризик терористичної агресії та скупчено значну кількість зброї.

Правоохоронці знайшли хлопчика поблизу дому, коли він повертався з місця ночівлі. Дитина поспішала, гадаючи, що мати хвилюється.

Співробітники поліції провели профілактичну бесіду з горе-матір’ю. Вона притягається до відповідальності за ч.1 ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відтепер ця родина перебуватиме на постійному контролі поліції. Працівники ювенальної превенції стежитимуть за тим, чи надає мати достатню увагу дитині. У разі повторення таких ситуацій буде вирішуватися питання про позбавлення батьківських прав.

Зараз під постійною увагою поліцейських Донеччини перебуває 581 сім’я, яка опинилася у складних життєвих обставинах. У них виховується більше 960 дітей. Щодня співробітники ювенальної превенції виявляють нові родини, які потребують нагляду та підтримки з боку поліції.

Якщо ви маєте інформацію про такі родини, а найголовніше – про те, що у них страждають діти, - повідомляйте до поліції за номером 102 або на гарячу лінію 0-800-505-102 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних).

Відділ комунікації поліції

Донецької області

Схожі матеріали