МВС імплементує резолюцію ООН з гендерної рівності (ФОТО)

clock
17.11.2016 08:27

Цьому була присвячена зустріч заступника міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Анастасії Дєєвої з членами дослідницької місії Джорджтаунського інституту «Жінки, мир, безпека» (США).

Міністерство внутрішніх справ України ініціювало створення робочої групи з імплементації Резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй 1325 «Світ жінки, безпека». Як повідомила заступник глави МВС Анастасія Дєєва, до складу групи увійдуть представники недержавних організацій та міжнародні експерти.

До роботи групи приєднаються, зокрема, і представники Джорджтаунського інституту «Жінки, мир, безпека», який діє у складі Джорджтаунського університету. Дослідницька група інституту займається вивченням досвіду участі жінок у побудові миру в умовах конфлікту. Дослідники зосереджуються на вивченні діяльності як громадських організацій, так і державних органів.

Під час зустрічі сторони проаналізували виконання затвердженого Кабінетом Міністрів України Національного плану дій щодо виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

Учасники обговорили детальний план реалізації Резолюції ООН №1325 і визначили ключові моменти подальшої співпраці.

«Гендерна рівність та протидія жіночому насильству – пріоритетні завдання, які МВС буде реалізовувати спільно з ОБСЄ, НАТО, IREX (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів) та іншими міжнародними партнерами», – підкреслила наприкінці зустрічі Анастасія Дєєва.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали