МВС України та Національна поліція посилюють співпрацю з Інтерполом (ФОТО)

clock
07.04.2016 11:28

7 квітня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе зустрілися із членами Оціночної комісії Генерального секретаріату Інтерполузаступником директора Бюро з координації діяльності європейських національних центральних бюро Інтерполу Клеменсом Вехнером та регіональним спеціалізованим офіцером цього Бюро Браніславою Стойчевськи.

Зустріч відбулася в межах візиту в Україну Оціночної місії Генерального секретаріату Інтерполу і була присвячена обговоренню взаємодії Інтерполу з Національною поліцією.

Візит Оціночної місії є стандартною процедурою, яка періодично проводиться Генеральним секретаріатом Інтерполу з метою перевірки дотримання службових стандартів національних центральних бюро Інтерполу. Візит передбачає вироблення рекомендацій щодо покращення міжнародного правоохоронного співробітництва та роботи національного центрального бюро Інтерполу.

Протягом перебування оціночної місії в Україні проведено перевірку умов діяльності Робочого апарату Укрбюро Інтерполу, його взаємодію з правоохоронними органами.

Місія ознайомилася із роботою пунктів пропуску на державному кордоні в аеропорту «Бориспіль». Так склалося, що саме під час роботи місії на одного із пасажирів авіарейсу, що прибув зі Стамбула, спрацювала база даних Інтерполу. Цей громадянин Туреччини 1968 року народження оголошений у розшук поліцією Австрії за розповсюдження тяжких наркотиків ще у 2014 році. Отож присутні, серед яких був і представник Інтерпорлу Австрії, на власні очі побачили алгоритмом дій українських прикордонників та порядок передачі правопорушника працівникам Нацполіції.

Також члени місії відвідали автомобільний пункт пропуску «Нові Яриловичі» у Чернігівській області, де, як і у аеропорту «Бориспіль», використовуються розшукові бази даних Інтерполу. Наразі в Україні обладнано 39 таких пунктів, а буде – 157.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у межах руху до безвізового режиму із ЄС Україна свідомо зробила вибір на користь приєднання до міжнародних механізмів розшуку злочинців за спільними інформаційними базами даних Європолу та Інтерполу, відмовившись від використання подібних інструментів, притаманних правоохоронним органам країн-учасниць СНД.

Нагадаємо, раніше Арсен Аваков повідомив, що у міжнародному розшуку Інтерполу знаходяться брати Андрій і Сергій Клюєви та Едуард Ставицький.

Департамент комунікації МВС України

 

 

 

 

 

 

 

Схожі матеріали