Лави Національної поліції поповнили бійці спецпідрозділу «КОРД» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
06.05.2016 11:55

Сьогодні, 6 травня, 35 бійців підрозділу спеціального призначення "КОРД" ("Корпус оперативно-раптової дії") отримали сертифікати про закінчення курсу підготовки. Кандидатів відібрали майже із 500 претендентів. Вони нестимуть службу у Харківській області.

У заході взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, глава Нацполіції Хатія Деканоідзе, Секретар РНБО Олександр Турчинов, Надзвичайний та Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєтт та інші.


За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, програма «КОРД» вже запущена у 18-ти містах України і до кінця 2016 - початку 2017 територіальні органи ГУНП в обласних центрах отримають свої загони «КОРДу».

«Програма створення «КОРД» стартувала у минулому році. Ми почали робити її за підтримки наших партнерів із США. Усі бійці пройшли наджорсткі випробування та довели, що гідні служити на благо країни. Ми пишаємося вами і хочемо, аби весь склад Нацполіції був настільки ж професійний, як і ви», – зазначив Арсен Аваков. 
Глава Нацполіції Хатія Деканоідзе висловила подяку усім, хто займався цією програмою. 

«Сучасні стандарти поліцейських – це ті стандарти, які повинні працювати у нашій країні, аби вона розвивалася як демократична, європейська, цивілізована країна. Найголовніше, що у нас є ви – люди, які будуть захищати честь Національної поліції України та свою Батьківщину», – наголосила Хатія Деканоідзе. 

Звертаючись до присутніх, Посол США в Україні Джеффрі Пайєт відзначив, що Сполучені Штати дуже пишаються своїм партнерством з Урядом України, надаючи допомогу у створенні нової Національної поліції.  

«Ви представляєте сподівання та надії цієї країни, що такі підрозділи, як ваш, будуть підзвітні демократичним стандартам і будуть відстоювати нові цінності в Україні. Найбільший актив, який ви маєте на сьогодні, це громадська та суспільна довіра, яку ви заслужили. Цей випуск – ознака великого поступу вперед, якого ви досягли. Ви нестимете службу у Харківській області, де проходить східний кордон європейської демократії», – зазначив Джеффрі Пайєтт. 

Крім того, «кордівці» продемонстрували низку тактичних та вогневих вправ, які у подальшому будуть використовуватись для ефективного знешкодження злочинців. Зокрема – протидію противнику на короткій дистанції за допомогою техніки ножового бою. 
Також спецпризначенці показали методики блокування транспорту та знешкодження озброєних правопорушників, що рухались на ньому. Наприкінці «кордівці» провели умовний бій з використанням бойових набоїв, демонструючи тактику дій в приміщенні при звільненні заручників за вогневої підтримки снайперів.

Нагадаємо, «КОРД» - абсолютно новий, єдиний і універсальний підрозділ особливого призначення Національної поліції України. Основними його завданнями є затримання особливо небезпечних озброєних злочинців та організовних кримінальних груп, проведення спецоперацій зі звільнення заручників та інші.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали