Лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» відзначили у столиці (ФОТО)

clock
18.09.2016 13:00

Уже 13 років поспіль в Україні проводиться Всеукраїнська акція «Герой-рятувальник року», що має на меті відзначити героїзм не лише професійних вогнеборців, але й, насамперед, звичайних громадян, які не залишилися байдужими до людського горя й врятували чиєсь життя. Цьогорічна церемонія нагородження десяти переможців відбулася сьогодні, 18 вересня, на території столичної пожежної частини № 25 в межах фестивалю родинного формату «Сімейний день надзвичайних ситуацій».

На свято завітали радник міністра внутрішніх справ України Анастасія Дєєва, керівництво ДСНС України на чолі з головою служби Миколою Чечоткіним, представники GIZ та тисячі гостей фестивалю.

Радник міністра внутрішніх справ України Анастасія Дєєва подякувала героям за їхню сміливість, рішучість, які допомогли врятувати найголовнішу цінність - людське життя — і зазначила, що вони стали не лише лауреатами Акції, але й першими доборовольцями-вогнеборцями.

«Ми розпочали реформу ДСНС і сьогодні вже бачимо її в дії. Реформа – це відважність усіх наших 10 героїв, кожного громадянина. Саме з них починаються зміни в країні і формування добровільних пожежних дружин. Саме за ними, свідомими громадянами, майбутнє нашої держави», – зазначила Анастасія Дєєва.

Очільник Державної служби України з надзвичайних ситуацій висловив слова вдячності лауреатам за готовність прийти на допомогу людям та батькам наймолодших героїв за те, що виховали таких дітей, які знають як діяти в екстремальних ситуаціях та ризикують власним життям заради порятунку інших.

«Ми невипадково проводимо цю акцію в межах нашого сімейного свята. Адже основна мета фестивалю – навчити і дітей, і дорослих правил безпеки. Сьогодні кожен матиме унікальну можливість особисто познайомитися та поспілкуватися не лише з професійними вогнеборцями, але й з нашими героями. Вони розкажуть як не розгубитися в екстремальній ситуації і що потрібно робити», а – зазначив Микола Чечоткін.

Радник міністра внутрішніх справ вручила кожному герою символічний однострій – кепку та футболку добровольця-вогнеборця, а голова ДСНС – диплом лауреата акції.

Серед цьогорічних переможців лише двоє працівників ДСНС України. Решта вісім – рятівники не за професією, а за покликом серця. І слід зауважити, що найменшому зі героїв – Роману Фесюну з Чернігівщини – лише шість років.

Після завершення церемонії нагородження батьки й малеча, що завітали на свято, мали можливість побачити, як працюють українські й німецькі кінологи та їхні чотирилапі вихованці, затамувавши подих стежили за виступами спортсменів з пожежно-прикладного спорту, спостерігали за фаховим порятунком з висотних будинків та на воді.

А юні учасники «Сімейного дня надзвичайних ситуацій» охоче опановували ази рятувальних робіт. Пройшовши підготовку на навчальних станціях, вони отримували «Посвідчення майбутнього рятувальника», чудові подарунки від організаторів і безліч незабутніх вражень.

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали