Курсанти Академії НГУ здали кров для побратимів із Збройних сил України (ФОТО, ВІДЕО)

clock
10.03.2017 13:16

Майбутні офіцери Національної академії Національної гвардії України здали кров у Харківському обласному центрі служби крові. Кров, яку здавали курсанти, призначена для лікування побратимів із Збройних сил України, поранених під час бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

«Курсанти Академії регулярно здають кров. Це вже не перша така акція і військовослужбовці нашого навчального закладу ніколи не залишаються осторонь. Для нас немає ніякої різниці для кого ми здаємо кров – для бійців Нацгвардії або Збройних сил, або прикордонників - ми всі є побратимами і стоїмо на захисті нашої держави. Це правильно допомагати один одному і, крім благодійної акції, це ще й виховний процес. Ми виховуємо в нашому навчальному закладі справжніх офіцерів і вони з перших днів служби мають знати, що піклуватися про підлеглих та побратимів – це їх основний обов’язок. Всі курсанти, які здавали кров – робили це добровільно, тому я впевнений, що покоління, яке зростає, на вірному шляху», - зазначив заступник начальника Національної академії Національної гвардії України по роботі з особовим складом полковник Микола Товма.

В обласному центрі служби крові добре знають про Академію Національної гвардії. Серед наших працівників є досить військових та службовців, які регулярно добровільно здають кров та плазму для потреб військового шпиталю Харкова та обласних клінічних лікарень.

«Це зовсім не страшно і після першого разу хочеться знову здавати кров. Через те, що це добровільно, починаєш відчувати гордість за гарний вчинок і мені приємно думати, що це комусь може врятувати життя», - зазначила курсант Академії Яна Щербина.

 

Прес-служба НА НГУ

Схожі матеріали