Курдюмівка, обстріляна вчора бойовиками, знеструмлена

clock
07.02.2017 13:18

Невеличке селище Курдюмівка, що знаходиться поблизу Торецька, опиняється під вогнем бойовиків вже не вперше. Після вчорашнього обстрілу у населеному пункті немає світла. Діти не пішли до школи.

У селищі мешкають 580 осіб, 106 з них – діти. За три роки жителі Курдюмівки вже звикли до обстрілів. Але 6 лютого перевернув життя всього селища.

Рідні 15-річного загиблого підлітка не можуть повірити, що ця трагедія – не сон. Хлопець отримав осколкове поранення у серце. Поліцейські зробили все можливе, але врятувати дитину не вдалося.

На момент обстрілу хлопчик знаходився вдома на вул. Севастопольській. За попередньою інформацією, коли розпочався обстріл, він намагався сховатися, знаходився у прихожій кімнаті, коли снаряд розірвався біля воріт будинку. Дерев’яні двері не спинили осколки. Однорічна сестричка загиблого дивом не постраждала.

Правоохоронці обійшли вулиці селища, щоб з’ясувати, чи є ще постраждалі внаслідок нічного обстрілу.

До поліції надійшло повідомлення від 54-річної мешканки вул. Донецької, що її будинок теж постраждав. За кілька хвилини до обстрілу її 60-річний чоловік вийшов з будинку за вугіллям у господарчу будівлю, де й ховався, коли снаряди почали падати на вулиці селища. Жінка врятувалася, сховавшись у дальній кімнаті. Подружжя досі не розуміє, як їм вдалося вижити.

Поліцейські намагаються заспокоїти постраждалих, надають їм допомогу.

Окрім Севастопольської та Донецької, правоохоронці зафіксували пошкодження на вулицях Ватутіна та Заводській.

Заняття у селищній школі тимчасово припинені. Внаслідок обстрілів люди залишилися без світла. Тривають роботи з відновлення електропостачання.

Відділ комунікації поліції Донецької області

Схожі матеріали