Кожен повинен усвідомлювати персональну відповідальність за порушення закону – заява НПУ

clock
20.02.2016 18:35

Правоохоронці почали чотири кримінальні провадження: три – за фактом хуліганських дій, ще одне – за фактом крадіжки мобільних телефонів і гаманця.

Сьогодні поліцейські зі столиці та інших регіонів держави посилено охороняють правопорядок в місцях проведення масових акцій, щоб забезпечити безпеку всіх, хто прийшов вшанувати пам'ять Героїв Небесної сотні. Жоден поліцейський не перешкоджає в цьому.

В той же час є чотири повідомлення про порушення закону з боку активістів, розпочаті кримінальні провадження – за фактом хуліганських дій у трьох офісних приміщеннях та крадіжки мобільних телефонів і гаманця у працівників розгромленого банківської установи. Дії кожного активного учасника цих подій оцінять згідно із законом.

У день, коли українці схиляють голову перед героями Небесної сотні, кожен, як ніколи, повинен усвідомлювати персональну відповідальність за порушення закону і розуміти наслідки протиправних дій. Поліція у свою чергу зробить все, щоб провокаційні сценарії не реалізувалися, і докладе максимум зусиль для збереження правопорядку.

Зараз правоохоронці повністю контролюють ситуацію у столиці і закликають учасників акцій чітко дотримуватися закону.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали