Командувач Нацгвардії відвідав місця пам’яті загиблих гвардійців у зоні АТО (ФОТО)

clock
22.03.2017 16:42

Перебуваючи з робочою поїздкою в зоні проведення АТО, генерал-лейтенант Юрій Аллеров віддав шану своїм побратимам на місцях їхньої загибелі. Командувач НГУ брав безпосередню участь у бойових діях в АТО в 2014-2015 роках, очолював операцію з визволення Семенівки і знав гвардійців, які полягли в цих місцях.

Командувач НГУ відвідав пам'ятний знак першим загиблим українським військовим в АТО в Семенівці, пам’ятний хрест на місці загибелі екіпажу вертольота МІ-8, на борту якого перебував генерал Національної гвардії Сергій Кульчицький, і пам'ятник бійцям батальйону «Донбас» поблизу Попасної.

29 травня 2014 року особовий склад Нацгвардії на чолі з генералом Кульчицьким знаходився у гелікоптері Мі-8МТ Національної гвардії України, який після розвантаження продуктів харчування та проведення ротації особового складу на п’ятому блокпосту повертався з району гори Карачун. Галікоптер зазнав обстрілу та був підбитий: тоді загинули 12 бійців Національної гвардії і МВС. У листопаді 2014 року на місці падіння вертольоту встановили пам’ятний хрест.

13 квітня 2014 року під Семенівкою Донецької області загинув капітан СБУ Геннадій Біліченко. 5 травня загинули Герой України полковник СБУ Олександр Аніщенко, майор СБУ Руслан Лужевскій, прапорщик Національної гвардії України Віктор Долинський. Полковник ЗСУ Тарас Сенюк загинув 3 червня. 23 травня 2015 року в селі Семенівка відкрили пам'ятний знак першим загиблим українським військовим в АТО.

Першу спробу звільнення міста Попасна 18 липня 2014 року здійснили бійці добровольчого батальйону «Донбас». У цьому бою загинули троє добровольців. Згодом на згадку про героїв перед в’їздом у місто був встановлений пам’ятний знак. Уже чотири дні потому наші солдати, серед яких були й місцеві патріоти, звільнили Попасну. Але найбільших ушкоджень та людських жертв місто зазнало після звільнення, коли ворожі незаконні збройні формування вели обстріл з мінометів, а згодом – з великокаліберної артилерії з боку Первомайська та Калинового.

Прес-служба НГУ

Схожі матеріали