Керівники Нацполіції України та Інтерполу обговорили подальшу співпрацю (ФОТО)

clock
12.04.2016 18:21

За результатами переговорів українська сторона має намір ініціювати спеціальну зустріч з питань протидії таким явищам, як діяльність «злодіїв у законі» та кримінальних авторитетів. Тим часом, представники України вперше увійшли до складу відділу Інтерполу з питань протидії організованій злочинності.


Перший заступник Голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції полковник Вадим Троян та начальник Робочого апарату Укрбюро Інтерполу Національної поліції України Василь Неволя відвідали Штаб-квартиру Інтерполу у м. Ліон (Франція).

 

Під час робочого візиту керівники українського правоохоронного органу зустрілися з Генеральним Секретарем Інтерполу паном Юргеном Штоком.

На зустрічі обговорювались актуальні питання співробітництва України з Міжнародною організацією кримінальної поліції – Інтерполом, а також перспективи розвитку і поглиблення такої співпраці. Крім того, йшлося про активізацію участі України у проектах та ініціативах Генерального секретаріату Інтерполу, а також в діяльності Організації в цілому.

 

Перший заступник глави Нацполіції Вадим Троян повідомив, що українська сторона ініціюватиме перед Інтерполом проведення зустрічі в Україні на тему протидії таким явищам, як діяльність «злодіїв у законі» та кримінальних авторитетів. Крім того, працівники Національної поліції України вперше увійдуть до складу відділу Інтерполу з питань протидії організованій злочинності.

Вадим Троян та Василь Неволя також мали змогу ознайомитися з роботою Генерального секретаріату Інтерполу, провести робочі зустрічі з керівниками та експертами його структурних підрозділів.

Нагадаємо, 11 квітня, поліція затримала у Києві розбійника з Росії, на рахунку якого кілька тяжких злочинів. Чоловік перебував у розшуку Інтерполу і переховувався в Україні не один рік.
Трохи раніше у Міністерстві внутрішніх справ України відбулася зустріч керівництва МВС та Нацполіції з Оціночною комісією Генерального секретаріату Інтерполу. Того ж дня глава МВС України Арсен Аваков повідомив, що ГПУ оголосила Юрія Іванющенка у розшук.
Раніше повідомлялося, що брати Сергій і Андрій Клюєви та Едуард Ставицький залишатимуться у міжнародному розшуку Інтерполу.

Департамент комунікації
Національної поліції України

Схожі матеріали