Керівництво ДМС обговорило питання прав внутрішньо переміщених осіб зі Спеціальним доповідачем ООН (ФОТО)

clock
06.09.2016 13:16

Зустріч голови Державної міграційної служби України Максима Соколюка зі Спеціальним доповідачем ООН з питань прав внутрішньо переміщених осіб Чалока Бейяні була присвячена дотриманню прав людини за умов конфлікту на сході України.

Очільник ДМС наголосив, що питання громадян України, які були вимушені виїхати з тимчасового окупованого Криму та зони проведення антитерористичної операції, залишається актуальним для нашої держави і потребує спільних зусиль усіх учасників міжнародних відносин. Українська сторона високо оцінила підтримку Організації об’єднаних націй, насамперед Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, у вирішенні цих проблем.

Також Максим Соколюк наголосив, що ДМС України, враховуючи існуючі обставини, вживає вичерпних заходів щодо дотримання прав, свобод та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб, зокрема що стосується документування.

Під час зустрічі сторони також обговорили запровадження нових зразків паспорта громадянина України у формі картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, створення Єдиного державного демографічного реєстру.

Спеціальний доповідач ООН Чалока Бейяні відзначив активні зусилля України та ДМС, зокрема щодо сприяння тимчасово переміщеним особам в отриманні таких документів.

Прес-служба АДМС України

Схожі матеріали