Канадський уряд і надалі підтримуватиме реформу правоохоронної системи України (ФОТО)

clock
22.11.2016 10:04

Заступник міністра з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва зустрілась з канадською делегацією, яку очолив представник консультативного органу при Прем'єр-міністрові Канади Адам Тересзковські. Сторони обговорили стан реформування правоохоронних органів, підтримку цього процесу Канадою, майбутні перспективи розвитку відомства та співпраці.

Протягом зустрічі  було розглянуто звіт з реалізації спільних проектів МВС України та Уряду Канади. Крім значної матеріально-технічної допомоги, канадські партнери профінансували професійну підготовку майже десяти тисяч кадетів патрульної поліції у 32 містах країни. Зокрема, за підтримки канадських фахівців підготовлено 138 інструкторів з тактичних дисциплін та  45 командирів вищих щаблів, які пройшли курс навчання для керівного складу.  При цьому при підготовці патрульних велика увага приділялася втіленню принципу «Поліція та громада», що забезпечує високий рівень довіри громадян до поліції. 

За підтримки канадського проекту було забезпечено проведення низки досліджень громадської думки, здійснена розробка офіційного сайту патрульної поліції, проведені медіа-тренінги та надані інші ресурси для забезпечення діяльності комунікаційної служби патрульної поліції.

«Реформа правоохоронної системи не була б такою успішною без експертної та технічної підтримки закордонних партнерів, яка стала однією з рушійних сил в  процесі якісних змін сектору цивільної безпеки України», – наголосила Анастасія Дєєва.

Канадська делегація запевнила українську сторону у подальшій всебічній підтримці процесу реформування. У планах – модернізація матеріально-технічної бази і професійних ресурсів, вдосконалення центрів підготовки поліцейських, розвиток професійного рівня поліції. Особливі зусилля спрямують на підвищення фаху керівного складу поліції різних рівнів та вдосконалення стандартів тактичної підготовки особового складу. Крім того, планується поглибити взаємодію між поліцією і суспільством. Для цього передбачено фінансування низка проектів на конкурсній основі, призначених поліпшити рівень безпеки та благополуччя місцевих громад.   

Наприкінці зустрічі канадські колеги ознайомились з новими перспективними векторами розвитку, а саме з ходом реформування Державної служби України з надзвичайних ситуацій та створенням сервісних центрів МВС України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали