Ідеальна поліція має складатися з людей, готових віддати життя за Батьківщину - Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
24.03.2016 09:50

Про це глава МВС України заявив сьогодні, 24 березня, під час складання присяги працівниками нової патрульної поліції м. Бориспіль, що на Київщині.

За словами Арсена Авакова, він відчуває гордість від того, що серед патрульних, які сьогодні присягнули, більше 20 бійців - учасники антитерористичної операції. Деякі нагороджені державними нагородами. Серед них Віталій Горкун, «кіборг», який мужньо захищав Донецький аеропорт, брав участь у визволенні Слов'янська, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Середній вік патрульного в Борисполі - 25 років, 80% мають вищу освіту, 15% - дівчата.

Ці хлопці - найкращі з 4193, які подали заявки, тобто, кожен з них переміг 23 суперника і витримав напружений 8-тижневий інтенсивний курс навчання на базі Київського юридичного інституту МВС, який проводили тренери України, США та Канади.

«Це дуже важливо. Це – ядро і серце нашої нової поліції», – наголосив глава МВС.

Вітаючи патрульних Борисполя зі складанням присяги, глава МВС нагадав, що в Борисполі поховано Героя України, бійця батальйону «Азов» Миколу Берегового, який загинув під Іловайськом.

«Тож коли мене питають: «Якою буде ідеальна патрульна поліція, коли ми закінчимо реформу?», – вона буде такою, як ви, як ці молоді люди, які не словом, а ділом захищали країну. Такими, як Микола Береговий, який віддав життя за країну і за зміни у цій країні», – підкреслив Арсен Аваков.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали