ІТТ столичної поліції переоснастять за європейським зразком

clock
03.03.2017 13:16

На базі ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) поліції Києва планують створити Центр управління та контролю «Custody»-офісу. Про це йшлося на зустрічі представників підрозділів Нацполіції з громадськими та правозахисними організаціями.

У Києві відбулася зустріч працівників Управління забезпечення прав людини та Департаменту інформаційної підтримки та координації поліції «102» Нацполіції України із представниками громадської організації «Експертний центр з прав людини» та Всеукраїнської благодійної організації «Українська фундація правової допомоги».

Зустріч відбулася в рамках раніше підписаного Меморандуму про співпрацю між вказаними організаціями і Національною поліцією України.

Учасники зустрічі обговорили питання забезпечення прав і свобод людини під час затримання та перебування в місцях несвободи, а також запровадження міжнародного досвіду поліцейської діяльності.

Зокрема, сторони акцентували увагу на переоснащенні ізолятора тимчасового тримання Головного управління Національної поліції у м. Києві в установу європейського зразка. Зараз розглядається можливість створення на його базі Центру управління та контролю «Custody»-офісу.

Крім того, за підсумками зустрічі її учасники прийняли рішення щодо проведення упродовж року навчальних тренінгів для працівників ізоляторів тимчасового тримання. На цих тренінгах поліцейські вивчатимуть міжнародні практики у сфері дотримання прав людини.

Така робота має на меті ефективне запобігання неналежному поводженню із затриманими особами. Ця робота триває в рамках проекту «Посилення гарантій захисту затриманих осіб від неналежного поводження в діяльності Національної поліції України». Проект упроваджується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Нагадаємо, раніше представники громадської організації «Експертний центр з прав людини» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» передали сучасну комп’ютерну техніку для Управління захисту прав людини Нацполіції. У заході взяв участь заступник глави відомства Костянтин Бушуєв.

Департамент комунікації

Національної поліції України

 

Схожі матеріали