Харківські правоохоронці розкрили розбійний напад на інкасаторів (ФОТО, ВІДЕО)

clock
28.07.2016 11:22

Одним із зловмисників виявився 38-річний підполковник харківського Управління Служби безпеки України. У нього вилучено бойову зброю та значну кількість грошей.      

Як розповів заступник начальника ГУНП в Харківській області полковник поліції Ігор Назаренко, 21 липня до чергової частини від водія інкасаторської машини надійшло повідомлення про те, що в селищі Куп’янськ-Вузловий невідомі чоловіки під загрозою застосування предмета, схожого на пістолет, заволоділи автівкою, в якій знаходились касети з грошима в сумі близько 5 млн. гривень та зникли у невідомому напрямку.

За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група. Під час огляду місця події було виявлено та вилучено дві гільзи та два патрони до травматичного пістолету. Невдовзі правоохоронці знайшли порожній транспортний засіб неподалік місця скоєння злочину.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій), ч.3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили особу одного з нападників. Ним виявився 38-річний уродженець Краснокутського району, офіцер СБУ.

Працівники карного розшуку ГУНП в Харківській області спільно з Управлінням внутрішньої безпеки СБУ затримали зловмисника в місті Києві та доправили на Харківщину.

Під час проведення обшуків у чоловіка вилучені: бойова зброя (пістолет «Макарова» і 16 патронів до нього, пістолет «Вальтер» і 8 патронів до нього) та гроші (46 200 доларів США, 31 100 російських рублів і 3 500 гривень).

Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за кількома статтями Кримінального кодексу.

Правоохоронці встановили ще двох співучасників цього злочину. Наразі проводяться заходи щодо встановлення їх місцезнаходження та затримання.

Відділ комунікації ГУНП в Харківській області

 

Схожі матеріали