Гвардійські артилеристи провели навчальні стрільби на полігоні «Старе» (ФОТО)

clock
23.06.2016 15:40

Сьогодні, 23 червня, на полігоні Нацгвардії «Старе» пройшли навчальні стрільби, у яких брали участь артилерійські підрозділи Національної гвардії України. Це заключний етап тренувань для гвардійських артилеристів, які протягом останніх двох із половиною місяців були залучені до табірного збору, проходили заняття з технічної, тактичної і спеціальної підготовки.

Бійці відпрацьовували вогневі вправи на ураження цілей противника у складі дивізіону. Перед цим відбулися тактичні навчання, де відпрацьовувалися вправи у складі батарей та вогневих розрахунків.

Стрільби велися із гаубиць, їх називають артилерійськими снайперськими рушницями, у тому числі самохідних, якими оснащені дивізіони Національної гвардії.

До тактичних навчань з бойовою стрільбою підрозділи були допущені після проведення контрольних і комплексних занять.

Як відомо, основним завданням артилерійських частин і підрозділів є вогневе ураження противника. Артилерія залишається основним родом військ, тому їх підготовці у Національній гвардії приділяють велике значення.

«Як показала практика, а саме бойові дії у зоні АТО, наші механізовані, мотострілкові підрозділи (підрозділи оперативного призначення) успішно виконують свої завдання саме у взаємодії з артилерійськими підрозділами. Успіх бойових дій досить часто залежить від рішучих, правильних та своєчасних дій артилерії», - зазначає полковник Франчук.

 

Прес-служба НГУ, фото Андрія Некрасова

Схожі матеріали