Головне завдання столичної поліції – забезпечити безпеку всіх учасників масових заходів (ФОТО, ВІДЕО)

clock
14.11.2016 12:38

На цьому наголосив сьогодні, 14 листопада, під час брифінгу начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, наразі надійшло близько 10 заявок на проведення акцій, участь у яких, за різними підрахунками, братимуть від 5 до 50 тисяч громадян. Отже, у зв’язку із можливою терористичною загрозою, поліція столиці переходить на посилений варіант несення служби.

«Забезпечувати правопорядок у ці дні будуть близько 5 тисяч правоохоронців, у тому числі представники Національної гвардії та придані сили. Ми аналізуємо оперативну інформацію, маємо тривожні дзвінки щодо спроб дестабілізації ситуації у державі та можливих терористичних актів. У соцмережах є чимало закликів щодо набору так званої «масовки» на заплановані акції, за день роботи на яких пропонують від 70 до 150 гривень», – повідомив Андрій Крищенко. Він закликав мешканців Києва не піддаватися на провокації політичних сил та громадських організацій, які намагатимуться використати громадян для реалізації своїх планів.

Аби уникнути провокацій, столична поліція проводитиме превентивні заходи, зокрема зранку у вівторок буде перекрита вулиця Хрещатик та частково Інститутська, тож рух транспорту буде обмежений. Правоохоронці встановлять металошукачі, проводитимуть поверхневий огляд та перевірку документів і речей громадян. Окрім того, будуть задіяні групи вибухотехніків та кінологів.

«Поліція в жодному разі не перешкоджатиме проведенню мирних акцій і висловленню громадянської позиції, однак оперативно реагуватиме на будь-які порушення правопорядку. Ми закликаємо всіх бути уважними і обережним. Поліція разом зі Службою безпеки України та іншими правоохоронними органами зробить усе, аби заходи у столиці пройшли спокійно», – наголосив керівник столичних правоохоронців.

Відділ комунікації поліції Києва

Схожі матеріали