Голова Громадської ради при МВС закликав громадськість Херсонщини до співпраці з правоохоронцями (ФОТО)

clock
16.09.2016 06:30

Херсонщина стала четвертою областю, яку з робочим візитом відвідав голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко. 15 вересня він провів круглий стіл за участю керівників обласних управлінь Нацполіції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії, Державної міграційної служби, Державної прикордонної служби та сервісного центру МВС, діяльність яких координує Міністр внутрішніх справ. До обговорення процесу реформування МВС, налагодження взаємодії між громадськістю та органами виконавчої влади долучилися представників майже 40 громадських організацій області та журналісти.

На думку Володимира Мартиненка, громадські організації повинні брати активну участь не лише в обговоренні нормативно-правових актів МВС, а і в державотворчих процесах.

«Нам цікаво дізнатися різні точки зору про роботу МВС, ми готові вислухати і продуктивну критику, і нові ідеї щодо покращення роботи відомства. Відтепер усі важливі питання щодо діяльності міністерства будемо виносити на громадське обговорення та контроль з боку населення», – зазначив Володимир Мартиненко.

Голова Громадської ради при МВС переконаний, що активістам громадських організацій, які представляють інтереси населення у кожному регіоні країни, треба надати більше можливостей якісно впливати на роботу правоохоронних органів. З цією метою на Херсонщині буде створена робоча група з питань налагодження співпраці громадськості з органами виконавчої влади, діяльність яких координує Міністр внутрішніх справ.

Представники громадських організацій отримали запрошення долучатися до роботи цієї групи, щоб своїм досвідом та знаннями специфіки регіону допомагати вирішувати нагальні проблеми жителів Херсонської області.

Під час діалогу з керівниками обласних органів виконавчої влади, діяльність яких координує МВС, Володимир Мартиненко ознайомився зі специфікою роботи вказаних відомств у прикордонному регіоні, їх співпрацею, яка направлена на підтримання стабільної обстановки на Херсонщині. Йшлося про роботу прикордонників на пропускних пунктах, стан охорони стратегічно важливих об’єктів та об’єктів інфраструктури, криміногенну обстановку в області.

Звертаючись до зібрання, Володимир Мартиненко зазначив, активісти, які мають відповідний досвід, можуть стати експертами Громадської ради і, відповідно, вносити корективи і пропозиції до нормативно-правових документів, робити їх юридичний аналіз.

Робочі поїздки до регіонів України, покликані стимулювати громадянське суспільство до надання максимальної підтримки відомству, триватимуть.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали