Глава Нацполіції Сергій Князєв назвав пріоритети у роботі відомства (ФОТО)

clock
27.10.2017 11:29

Зокрема, правоохоронці планують йти з великих міст у селища і села, аби зробити поліцейську присутність у регіонах максимальною. Водночас Сергій Князєв повідомив про значне збільшення розкритих поліцією розбоїв та грабежів. Крім того, 88 % скоєних вбивств в державі розкриті. Про це глава Нацполіції повідомив сьогодні, 27 жовтня, під час виїзної колегії Нацполіції у Львові.

Голова Нацполіції повідомив, що на цю нараду прибули всі керівники головних управлінь Нацполіції держави. Також тут присутні керівники структурних підрозділів відомства, які несуть основне навантаження у боротьбі зі злочинністю. Зокрема, йдеться про роботу поліції превенції, слідчих та інших підрозділів.

Сергій Князєв зазначив, що в Нацполіції відійшли від старих методів проведення нарад. До участі в цій нараді запрошені державні і недержавні організації, які виграли тендери в рамках системи «Прозоро» і забезпечують Національну поліцію паливом, форменим одягом, зброєю та іншими засобами.

«Ми запросили їх представити свою продукцію, щоб керівники, які приїхали з регіонів чітко розуміли, що центральний апарат Національної поліції закупив на наступний рік, а чого не вистачає», – зазначив Сергій Князєв.

Він повідомив, що учасники колегії закінчили перший блок питань щодо боротьби з організованою злочинністю і розслідування кримінальних проваджень. Наступним блоком засідання стане розгляд роботи поліції превенції. У рамках цього блоку заплановано виступ заступника глави Нацполіції Олександра Фацевича.

«Вони презентують перебіг реформ блоку превенції, і ми сформатуємо послідуюче реформування. Ми вийдемо з великих міст, обласних центрів, підемо в райцентри, містечка, селища, села, щоб поліцейська присутність була максимально скрізь», – наголосив Сергій Князєв.

Глава Нацполіції зазначив, що упродовж звітного періоду, результати якого розглядають учасники колегії, значно зросла кількість розкритих правоохоронцями злочинів майнового спрямування. Зокрема, зросла кількість розкритих поліцейськими розбійних нападів і грабежів.

Також Голова Національної поліції повідомив, що 88 відсотків умисних убивств і замахів, учинених у державі, вже розкриті поліцейськими. Офіційний звіт про роботу поліції буде найближчим часом оприлюднений на офіційному сайті відомства.

Нагадаємо, керівництво Нацполіції проінспектувало стан матеріально-технічного забезпечення поліцейських підрозділів.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали