«Думайте про добровольців, як про людей, які першими підняли стяг захисту країни», – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
16.03.2016 16:09

Про це Міністр внутрішніх справ України заявив сьогодні, 16 березня, вітаючи бійців батальйону Національної гвардії імені генерала Сергія Кульчицького з другою річницею з дня створення підрозділу.

Урочисті заходи з нагоди річниці від дня створення розпочались на Майдані Незалежності і продовжилися у Палаці культури та мистецтв МВС України нагородженням бійців підрозділу.

Воїнів привітали Президент України Петро Порошенко, Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій, секретар РНБО Олександр Турчинов, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та командувач Нацгвардії України Юрій Аллеров.

Перший батальйон добровольців був створений 14 березня 2014 року. До нього увійшли учасники загонів Самооборони Майдану. Цьогоріч відзначаємо другу річницю створення цього батальйону, що носить ім’я свого першого командира – Сергія Петровича Кульчицького. Гелікоптер Мі-8, у якому він летів з 11 військовими, у травні 2014 року збили поблизу Слов’янська терористи.

Керівник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков, звертаючись до присутніх бійців, наголосив, що пройшло два роки ­ і всі пишаються цим батальйоном добровольців, наразі одним з найкращих підрозділів Національної гвардії.

«Я хочу сказати всім – думайте про добровольців, як про людей, які першими підняли стяг захисту країни», – зазначив Арсен Аваков.

Міністр згадав, як С. Кульчицький говорив про перших добровольців батальйону: «Дух – на 100%, не вміють нічого». «Тому можна стверджувати, що на ваших плечах почали своє становлення наші збройні сили, – підкреслив Арсен Аваков. – Ви були першими. За вами пішли всі інші 27 батальйонів».

Бійці підрозділу були нагороджені Орденом «За мужність» ІІІ ступеню, орденом Данила Галицького, нагородами ВР України Кабінету Міністрів України. Від Міністерства внутрішніх справ бійці отримали відомчі відзнаки.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали