Досудове слідство у справі Сергія Калиновського закінчено

clock
10.03.2016 12:30

Його звинувачують у вчиненні двох злочинів – нападі на працівника міліції у 2005 році та скоєнні ДТП, в якому загинули двоє людей. Обвинувальний акт підозрюваному було затверджено органами прокуратури та направлено до Шевченківського районного суду м. Києва. Розгляд справи судом триває.

Зокрема, Сергієві Калиновському інкримінують напад на інспектора ДПС у центрі Києва, коли працівник міліції намагався припинити порушення Правил дорожнього руху. Факт мав місце на початку травня 2005 року. Тоді молодик наніс правоохоронцеві удар кулаком в обличчя і з місця вчинення злочину зник.

Прокурором Печерського району м. Києва було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Крім того, Сергія Калиновського звинувачують у скоєнні ДТП у центрі Києва у 2007 році. Тоді загинуло двоє людей. Одним із загиблих був прапорщик внутрішніх військ Володимир Куликовський.

Дії С. Калиновського були кваліфіковані слідчими за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. У подальшому злочин було перекваліфіковано на частину 3 цієї статті.

Сам Сергій Калиновський зник з лікарні, де він знаходився після ДТП, і був оголошений у міжнародний розшук.

29 вересня минулого року Сергія Калиновського затримали патрульні поліцейські.

Пізніше, 18 січня цього року слідчі повідомили гр. Калиновському про підозру в остаточній редакції – за двома статтями Кримінального кодексу України.

9 березня 2016 року було проведено перший судовий розгляд у зазначеній справі. Сторона захисту заявила клопотання про відвід прокурора, а після відмови судом – було заявлене клопотання про відвід безпосередньо судді.

При розгляді цього клопотання судом сьогодні, 10 березня, воно було відхилене. Розгляд справи триває.

Департамент комунікації

 Національної поліції України

Схожі матеріали