До ГПУ будуть надані документи про підстави зберігання зброї у полку поліції «Дніпро - 1»

clock
06.07.2016 17:17

Зброя у підрозділах поліції, які несуть службу в зоні АТО, обліковується в процесі її надходження відповідно до вимог законодавства. Джерела походження цієї зброї можуть бути різними, зокрема: вилучення її в якості трофейної у членів незаконних збройних формувань, які перебувають в ОРДЛО.

Сьогодні в місці дислокації полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро – 1» Головного управління Національної поліції України у Дніпропетровській області співробітниками Генеральної прокуратури України було виявлено зброю, боєприпаси та вибухові речовини.

З метою недопущення розповсюдження неточної інформації, яка може нашкодити репутації полку «Дніпро – 1», Національна поліція України надасть Генеральній прокуратурі України документи про оформлення вказаної зброї та взяття її на облік.

Разом із тим повідомляємо, що трофейна зброя та боєприпаси можуть знаходитися в розташуванні підрозділів Нацполіції, задіяних у зоні проведення антитерористичної операції. У процесі оформлення, який потребує певного часу, вона зберігається під охороною у спеціально обладнаних приміщеннях.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали