Близько 7 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі одиниць техніки ДСНС перебуватимуть на цілодобовому чергуванні у Великдень (ФОТО)

clock
15.04.2017 08:16

На період святкування Великодня, починаючи з 15 квітня і до ранку 18 квітня, підрозділи ДСНС переходять на посилений режим несення служби. Безпосередньо у Великодню ніч та 16 квітня рятувальники чергуватимуть у храмах та церквах по всій території України. Зокрема, за дорученням Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна на варті пожежної безпеки перебуватимуть близько 7 тисяч чоловік особового складу та понад 2 тисячі пожежно-рятувальної техніки ДСНС.

Посилена готовність сил і засобів ДСНС України до реагування на надзвичайні ситуації пояснюється тим, що святкування Великодня пов’язане з масовим використанням відкритого вогню, зокрема свічок та лампадок, під час урочистих богослужінь у храмах. А це, у свою чергу, вимагає особливо обережної поведінки вірян з вогнем. Під час святкових заходів у церквах масово запалюють свічки, тому найменша необережність чи недогляд може призвести до пожежі.

Тож, аби свята пройшли без надзвичайних подій, працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій щорічно, напередодні Великодня, перевіряють стан пожежної безпеки у храмах, зустрічаються з вірянами та священнослужителями, аби нагадати їм правила пожежної безпеки.

Цього року рятувальники ДСНС України також проводили теоретичні та практичні заходи по всій території країни. Зокрема, цього тижня фахівці ДСНС відвідали храми міста Хмельницький та перевірили кількість і технічний стан вогнегасників й інших первинних засобів пожежогасіння, доступ і стан пожежних гідрантів, що розміщені на території або поблизу храмів, евакуаційні шляхи. Крім того, рятувальники нагадали священнослужителям правила безпеки під час проведення богослужінь, використання у будівлях свічок та лампадок і роздали інформаційні листівки. Відповідні рейдові перевірки відбулися у кожному районі області.

Рятувальники Рівненської області провели лекції з питань пожежної безпеки під час богослужінь для священників міста Дубно та Дубенського району. Також вогнеборці оглянули протипожежний стан церков – справність вогнегасників, електромережі, шляхів евакуації, скриньок для використаних свічок. Настоятелям церков фахівці ДСНС роз’яснили порядок дій на випадок виникнення пожежі та вручили пам’ятки для поширення серед вірян.

В той же час, працівники Козятинського районного сектору ДСНС Вінниччини провели інформаційно-роз’яснювальну роботу зі священнослужителями та прихожанами однієї з місцевих культових споруд. Фахівці ДСНС розповіли їм про елементарні правила безпеки, зокрема закликали громадян тримати запалені свічки на безпечній відстані один від одного, а представникам духовенства нагадали про обов'язкову наявність у храмах вогнегасників, за допомогою яких можна швидко ліквідувати пожежу.

Загалом, лише цього тижня подібні заходи відбулися на території Черкаської, Київської, Херсонської, Донецької, Луганської, Закарпатської, Запорізької, Житомирської, Миколаївської, Луганської областей.

 

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали