Бійці Нацгвардії провели навчання по знешкодженню правопорушників на режимних об’єктах (ФОТО)

clock
20.08.2016 10:03

В період з 15 по 19 серпня із особовим складом військової частини 3044 проведено навчальний курс «Загроза внутрішнього правопорушника» на базі інженерно-технічного центру Южно-Української АЕС. До навчання було залучено фахівців та науковців Інституту ядерних досліджень НАН України.

Протягом навчання нацгвардійці мали змогу підвищити та вдосконалити знання з охорони та захисту атомних електростанцій, виявлення та попередження загроз внутрішніх правопорушників. Заняття з гвардійцями проводили експерти-науковці,  які допомогли бійцям відпрацювати практичні навички та закріпити теоретичні знання щодо загроз на стратегічних об’єктах.  

Наукові інструктори детально розкрили суть людського фактору персоналу ядерного об’єкту та яку загрозу може становити людина, яка є внутрішнім правопорушником. Адже саме від персоналу залежить безпека та надійність роботи особливо важливого об’єкту. Тому військовослужбовцям Національної гвардії України постійно потрібно приділяти увагу роботі з персоналом та недопущення будь-яких загроз на об’єкті, що охороняється.

Після проходження навчального курсу військовослужбовці виконували практичні роботи, та за результатами здачі підсумкових тестів гвардійцям були вручені свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Нагадаємо, 19 серпня на території Інституту ядерних досліджень нацгвардійці затримали порушника, який проводив відеозйомку.

Прес-служба НГУ

Схожі матеріали