Бердянському високопосадовцеві загрожує до шести років позбавлення волі

clock
06.04.2017 09:40

Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого стосовно посадовця Бердянського морського торгівельного порту. Згаданий чиновник, зловживаючи службовим становищем, своїми діями завдав державі збитків на суму 1, 371 мільйона гривень.

Як встановили працівники Головного управління Національної поліції та Управління захисту економіки, один із керівників Бердянського морського торгівельного порту, діючи всупереч інтересам служби, завдав державі збитків у понад 1,37 мільйона гривень. Згаданий посадовець у період з 4 по 8 січня поточного року, маючи на меті одержання неправомірної вигоди, дав підлеглим вказівку блокувати бетонними плитами всі під’їзди до причалу №2. Своїми діями він зірвав виконання умов укладеного договору одним із товариств з обмеженою відповідальністю. Це призвело до розірвання договору, накладення штрафу у розмірі понад 271 тисячу гривень, а також завдало збитків на суму більш ніж 1,1 мільйона гривень.

За даним фактом слідчим управлінням ГУНП в Запорізькій області було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). На теперішній час, під процесуальним керівництвом прокуратури області, здійснюється досудове розслідування. Проведено ряд обшуків за місцем роботи чиновника, у ході яких вилучено документи, котрі підтверджують його незаконну діяльність.

5 квітня посадовцеві оголошено про підозру у вчиненні вищевказаного злочину. Згідно чинному законодавству, підозрюваного може чекати до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Схожі матеріали