Арсен Аваков зустрівся з Послом Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні (ФОТО)

clock
05.04.2017 15:43

Під час зустрічі, що відбулася сьогодні, 5 квітня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та Надзвичайний і Повноважний Посол Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні Салем Ахмед Салем Алі Аль-Каабі обговорили стан та перспективи розвитку двосторонніх відносин.

На початку зустрічі глава МВС України висловив подяку за гостинний прийом української делегації на чолі із заступником міністра внутрішніх справ України Вадимом Трояном, що відвідала ОАЕ з офіційним візитом наприкінці березня цього року.

Сторони обговорили результати реформи МВС України, оновлену структуру і функції відомства, розвиток системи біометричних даних і впровадження фото-, відеофіксації порушень ПДР на українських дорогах.

Арсен Аваков підтвердив готовність запросити групу еміратських експертів для обміну досвідом та поширення найкращих практик у запровадженні та адмініструванні системи фото-, відеофіксації порушень правил дорожнього руху та передав відповідний лист на ім’я Міністра внутрішніх справ Об’єднаних Арабських Еміратів шейха Сейфа бін Заїда Аль Нагаяна.

Нагадаємо, з 4 липня 2016 року в Києві та Одесі в пілотному режимі працюють системи автоматичної фіксації правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху (одна камера встановлена у Києві, дві – в Одесі). З 24 грудня 2016 року в місті Маріуполі на Донеччині відкритий Єдиний аналітичний сервісний центр та запроваджена інтелектуальна система відеоспостереження. Наразі у Маріуполі встановлені 23 камери, а протягом квітня будуть додатково встановлені ще 14.

Під час зустрічі Арсен Аваков та Салем Ахмед Салем Алі Аль-Каабіі обговорили також процес погодження Угоди про співпрацю у сфері боротьби зі злочинністю та тероризмом між Урядами України та ОАЕ. Сторони домовились, що найближчим часом в Україну прибудуть еміратські експерти для проведення відповідних консультацій та фіналізації Угоди.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали