Арсен Аваков про спецоперацію в Луцьку: Рішення, які були прийняті - не були простими

clock
22.07.2020 12:42

Широкому загалу в Україні недоступна загальна картина операції зі звільнення заручників в Луцьку. Про це під час брифінгу у Миколаєві сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, коментуючи те, чому спецоперація почалася після того, як терорист здався.

«Все, що вчора відбувалося, відбувалося протягом майже 11 годин. Вам важко зрозуміти всю картинку, тому що ви бачите тільки ті фрагменти, які ми давали вам побачити, чи ті, які ви могли почути з повідомлень в пресі», - зазначив Арсен Аваков.

За його словами, коли йшли перемовини, домовилися, що спочатку вийде терорист, здасться, покаже, що у нього вільні руки, його зустрічає переговорна група у складі трьох осіб: медик, заступник голови Нацполіції Євген Коваль і ще один співробітник КОРДу.

«Після того, коли ми зафіксували його в наручниках, під'їжджає група СБУ, тому що інші люди перебували ще в автобусі і ми не могли до кінця впевнено припускати, чи немає у його спільників, в тому числі в автобусі, вибухівки. Тому Служба безпеки України прийняла рішення діяти за правилами повністю. Такі правила іноді вам виглядають зайвими, але так треба діяти», - зауважив міністр внутрішніх справ.

Арсен Аваков підкреслив, що ті рішення, які були прийняті - не були простими. «Володимир Зеленський взяв пріоритетами збереження людських життів, нульовий ризик для кожного заручника і високу гуманність до цієї неадекватної людини в тому числі.  Люди залишилися всі живі, але трохи шоковані», - сказав він.

Нагадаємо, вчора у ході спецоперації в Луцьку було визволено 13 заручників.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали