Арсен Аваков: «Полтава – наш 16-й крок у створенні Твоєї нової поліції!» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
05.03.2016 12:25

245 нових патрульних цього міста присягнули на вірність Українському народові. Майже кожен сьомий поліцейський є учасником АТО, а п’яту частину патрульних складають жінки. Всього ж на території держави вже несуть службу майже 9 тисяч патрульних. Про це глава МВС повідомив під час церемонії присяги патрульної поліції у Полтаві.

За його словами, з вересня до грудня минулого року у Полтаві було подано 5 893 заяви на вступ до патрульної поліції. Пройшов конкурс і закінчив навчання лише один із 22 кандидатів.

«І сьогодні 245 гідних в перший раз заступлять на охорону права і порядку на вулицях стародавньої Полтави», – зазначив Арсен Аваков.

У Полтавській патрульній поліції служитимуть 20% дівчат. 80% поліцейських мають вищу освіту. 36 патрульних є учасниками АТО, серед них більшість – з батальйону поліції особливого призначення «Полтава».

«Бійці добровольчого батальйону МВС «Полтава» уперше отримали бойове завдання 18 липня 2014 у місті Артемівську, брали участь у боях під Дебальцевим, захищали Макіївку, Володарське, Маріуполь, Широкіне, Новоайдар, Біловодське, Станцію Луганську. Пишаюся хлопцями!», – зазначив глава МВС.

Крім 245 патрульних, роботу патрульної поліції забезпечуватимуть 60 співробітників апарату. Вони виконуватимуть функції моніторингу, диспетчерської та допоміжної служб.

Очолив Управління патрульної поліції Полтави 34-річний Віталій Мельничук. Він має досвід роботи в патрульній поліції Києва на посаді командира роти.

Арсен Аваков підкреслив, що станом на  5 березня 2016 року  в Києві, Львові, Одесі, Харкові, Ужгороді, Мукачеві, Миколаєві, Луцьку, Хмельницькому, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Херсоні, Вінниці, Чернігові, Кременчуці, Черкасах та в аеропорту Бориспіль несуть службу 8660 патрульних поліцейських.

Тим часом до кінця року планується запустити патрульну поліцію в Тернополі, Борисполі, Житомирі, Чернівцях, Рівному, Запоріжжі, Кіровограді, Кривому Розі, Сумах, Маріуполі, Слов'янську, Краматорську, Сєверодонецьку, Рубіжному, Лисичанську.

«Крок за кроком, в Україні вибудовується система, створена на основі нової, європейської ідеології, яка вже ніколи не повернеться до старої, каральної системи і буде служити кожному українцю, захищати кожну людину», – підкреслив Арсен Аваков.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали