Арсен Аваков: Поліпшення якості кадрового потенціалу – основа реформи органів внутрішніх справ (ВІДЕО)

clock
19.08.2016 10:08

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслив, що пріоритетним завданням правоохоронного відомства повинно стати посилення патрульної служби, зокрема пішого патруля, який постійно взаємодіє з громадськістю.

«Виховання нової генерації поліцейських – це завдання не тільки відомства, а й всієї громадськості. Не треба думати, що склад поліції – це окрема популяція з іншої планети. Це «плоть від плоті» нашого суспільства. Якість поліції така, як якість суспільства. Ми повинні виховувати нових поліцейських, давати їм можливість розвиватися, створювати новий рівень, насамперед, забезпечивши їх належною зарплатою, одностроєм та амуніцією», – зазначив міністр.

Кожен поліцейський повинен якісно виконувати свої функції, ґрунтуючись на новій парадигмі «служити і захищати», – натомість отримаємо повагу громадян.

«Ми зараз пробуємо різні підходи до несення служби патрульних. Впроваджуємо велопатрулі в великих містах, кінні патрулі в паркових зонах. Особливу увагу ми приділимо поліпшенню роботи піших патрулів, адже вони є обличчям поліції і якість їхньої роботи впливає на громадську думку», – повідомив Арсен Аваков.

За його словами, в найближчі місяць-півтора в країні будуть оголошені конкурси на додатковий набір в патрульну поліцію.

«Ми будемо продовжувати поліпшення якості кадрового потенціалу як фундаментальної основи реформи, в той же час з повагою ставлячись до кваліфікованих кадрів», – підкреслив Арсен Аваков.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали