Арсен Аваков: Наша співпраця з Канадою – не епізод, а довгий спільний шлях (ФОТО)

clock
07.03.2017 16:59

Сьогодні, 7 березня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провів зустріч з канадською делегацію, в ході якої сторони обговорили реалізацію проекту міжнародної технічної допомоги РТАР (Проект по наданню допомоги в підготовці працівників поліції). У заході взяли участь Генеральний Директор Програми миротворчих та стабілізаційних операцій Міністерства закордонних справ Канади Лариса Галадза, Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук та Голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Проект РТАР спрямований на надання консультативних послуг і підготовку кадрів з метою зміцнення Національної поліції України та підтримки системи відомчої освіти МВС. Проект включає надання канадських консультантів, підтримку регіональних навчальних центрів і можливостей дистанційного навчання, забезпечення підтримки обміну інформацією для керівного складу Нацполіції та ін.

«Наш внесок у розвиток Нацполіції України триває, ми з радістю надаємо ресурси у подальший хід реформи. Водночас надзвичайно мотивує те, що керівництво МВС та Нацполіції усвідомлює необхідність забезпечення професійного та кар’єрного зростання кожного поліцейського», – повідомила Лариса Галадза.

Голова Нацполіції Сергій Князєв поінформував делегацію щодо ходу реформування відомства. Він зазначив, що проект РТАР не лише підвищить загальний професійний рівень поліцейських, але й дасть можливість забезпечити оптимізацію інформування громадськості щодо діяльності правоохоронних підрозділів.

Крім того, сторони обговорили шляхи реалізації домовленостей, досягнутих під час візиту делегації МВС України до Канади у грудні 2016 року, зокрема питання створення міжнародного навчального центру МВС у с. Старе, та питання навчання працівників Національної поліції України в поліцейському коледжі м. Оттава.

«Вже найближчим часом Міністерство затвердить Стратегію розвитку до 2020 року, в якій ми врахуємо донорські програми, їх фінансування та наш відомчий бюджет», – сказав Арсен Аваков.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали