Арсен Аваков: Нацполіція України переходить на гібридні автомобілі (ФОТО)

clock
09.07.2016 08:43

Національна поліція України отримає 651 сучасний автомобіль Mitsubishi замість застарілих ВАЗ і УАЗ. Завдяки заміні вдасться заощадити тільки на паливно-мастильних матеріалах і паливі близько 333,9 млн гривень на рік. Також в шість разів знижується викид парникових газів. Про це сьогодні, 9 липня, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Програму схвалено протокольним рішенням Кабміну №15 від 27.05.2016, яка розроблена у співпраці з державними і комерційними структурами Японії в рамках Конвенції ООН про зміну клімату (Кіотського протоколу)», – зазначив Арсен Аваков.

Глава МВС повідомив, що 7 липня Міжвідомча робоча група Міністерства внутрішніх справ України і Міністерства екології та природних ресурсів схвалила проект по заміні автотранспортного парку поліції автомобілями з гібридною силовою установкою на базі кросовера Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric). 

«Український народ сподівається, що поліція будe гідною цієї інновації та служитиме з честю», –  підкреслив міністр.
Автомобіль нового покоління кросовер Mitsubishi Outlander PHEV було презентовано в 2012 році на автосалоні в Женеві, а його гібридний варіант – в тому ж році в Парижі.

Гібридний Outlander поєднує в собі бензиновий і два електромотора (сучасна технологія електрокара i-MiEV) з приводом на всі чотири колеса і можливістю працювати лише на електричному приводі. 

Максимальний запас ходу автомобіля складає 897 км, а у режимі виключно від електроприводу – 52 км. Витрати палива складають 1,9 л/100 км, викиди CO2 – 44 г/км. Максимальна швидкість автомобіля –170 км/год.

Нагадаємо, що раніше Уряд планував закупити для Нацполіції нові гібридні автомобілі. Також нові позашляховики отримає поліція Донбасу.


Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали