Арсен Аваков: На хабарі у понад мільйон гривень викрито керівництво Івано-Франківської митниці (ФОТО)

clock
18.03.2017 07:54

Злочинна група у складі в.о. начальника обласної митниці, двох його заступників, а також начальника митного посту намагалася надати хабар оперативникам управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції та працівникам  військової прокуратури. Про це сьогодні, 18 березня, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, правоохоронці задокументували численні факти хабарництва, коли митники перебували на посадах Львівської митниці. Одним із етапів руйнування корупційної складової багаторічної схеми у митних органах було затримання в.о. начальника Львівської митниці ДФС України. 19 січня він одержав 34 тисячі гривень та 4 тисячі доларів США від своїх підлеглих. Гроші йому передали аби залишитися на керівних посадах під час реформування митниці. В подальшому суд обрав високопосадовцю міру запобіжного заходу  - тримання під вартою з можливістю внесення 400 тисяч гривень застави, яку він сплатив.

«Схема полягала у налагодженій системі збору кошті від нижчої ланки до керівництва. Коли викриті високопосадовці зрозуміли, що їм не вдасться уникнути відповідальності, вирішили домовитися з правоохоронцями. Ціна питання, на їх думку, більше мільйона гривень», зазначив Арсен Аваков.

Вночі, 17 березня, під час "ділової зустрічі" митників-комерсантів затримали оперативники Управління захисту економіки у Львівській області ДЗЕ Нацполіції та слідчі військової прокуратури Західного гарнізону.

Викритим посадовцям прикарпатської митниці інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

На даний час проводиться 19 санкціонованих обшуків.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали