Арсен Аваков: «Маріуполь має відчути, що знаходиться під захистом Нацгвардії та Нацполіції» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
30.05.2016 15:33

Про це сьогодні, 30 травня, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. У межах свого візиту на Донеччину він відвідав військову частину 3057 Нацгвардії у Маріуполі та вручив нагороди нацгвардійцям, які брали участь у захисті Маріуполя та інших міст області.

16 квітня 2014 року, коли терористи атакували Україну, солдати та офіцери військової частини 3057 вперше прийняли рішення застосувати зброю. Ворог пробував блокувати і навіть штурмувати частину. Тоді двоє нападників загинули, а десятки  були поранені та затримані. 

«Сьогодні ми тут, у Маріуполі, аби це місто відчуло, що воно під захистом Нацгвардії та Нацполіції. Неможливо недооцінити ту роботу, яку ви виконуєте. Разом із керівництвом Нацгвардії ми зробимо усе можливе для розвитку підрозділів, які базуються у Донецькій області. Я дуже розраховую, що ми і надалі зможемо розвивати економіку, аби кожен із вас думав про службу, а Батьківщина думала про вас», – зазначив Арсен Аваков.

В свою чергу командувач Нацгвардії Юрій Аллеров підкреслив, що Маріуполь – одне із найважливіших міст по донецькому напрямку, яке є символом законності, честі та самовідданості правоохоронців країни. 

«Особовий склад частини 3057 першим дав відсіч ворогу на території нашої країни. Бійці продемонстрували приклад стійкості та не зганьбили честь Національної гвардії. За нами майбутнє, ми вдосконалюємося, стаємо міцнішими. Ворог повинен розуміти, що, прийшовши на нашу територію зі зброєю, він тут і загине», – додав Юрій Аллеров. 

Учасники церемонії поклали квіти до пам’ятного знаку «Захисник Маріуполя» на честь бійців, які у 2014 році разом з правоохоронцями надали гідну відсіч бойовикам при спробі штурму військової частини.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали