Арсен Аваков: Луганський університет внутрішніх справ – це символ, і він на луганській землі (ФОТО, ВІДЕО)

clock
22.09.2016 12:10

Сьогодні, 22 вересня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував повернення Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка у місто Лисичанськ Луганської області. На урочистій церемонії відкриття виш отримав тимчасову будівлю, де  будуть проходити зайняття курсантів.

«Ми повернули університет, який був у Сумах з часів окупації. Для нас важливо аби він був тут і виконував свої задачі. Це символ і він на луганській землі», – наголосив міністр внутрішніх справ.

За його словами, у найближчій перспективі це вирішить проблему кадрів, некомплект яких у регіоні зараз сягає 1000 чоловік. У довгостроковій – стабілізує  криміногенний стан у всій прифронтовій зоні.

«Саме на Луганщині необхідно створити ту точку опертя, яка б забезпечила подальшу широку базу підготовки поліцейських підрозділів. І ми повинні швидко та якісно зробити усе, аби цей центр був функціональним», – сказав Арсен Аваков.

Він додав, що університет має давню та славетну історію та виховні традиції, на його рахунку чимало прекрасно підготовлених офіцерів. Педагогічний колектив вишу багато зробив для того, аби правоохоронна система України була міцнішою.

«Також ми плануємо разом із керівником області створити тут підрозділ поліцейської академії та  перепідготовки кадрів в цілому на Сході», – повідомив Арсен Аваков.

Також у найближчих планах очільника міністерства – виділення 40 мільйонів гривень на житло для співробітників поліції Луганської області.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали