Арсен Аваков: Кількість зафіксованих і, відповідно, розкритих правопорушень зі збуту наркотиків збільшилася в шість разів (ВІДЕО)

clock
12.04.2017 14:53

Про це міністр внутрішніх справ повідомив сьогодні, 12 квітня, під час засідання Комітету з питань економічної політики у Верховній Раді України.

З 30 листопада минулого року ліквідовано Департамент протидії наркозлочинності як міжрегіональний територіальний орган Національної поліції. Здійснення його функцій і повноважень покладено на відповідні структурні підрозділи, утворені в апараті центрального органу управління Національної поліції та її територіальних органах.

«З того часу кількість кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збутом наркозасобів, за якими встановлено осіб, збільшилася майже в шість разів і, відповідно, збільшився рівень виявлення та припинення цих правопорушень», - наголосив Арсен Аваков.

За його словами, загальний рівень поширення наркотиків в Україні - це питання не тільки кримінальне, але й соціальне. Сьогодні законодавча база ліберальна, її необхідно змінювати, щоб за наркозлочини визначався відповідний рівень кримінальної відповідальності. З метою впровадження ефективного інструменту встановлення контролю над сучасними наркотичними засобами МВС спільно з Національною поліцією розроблений проект нормативного акту щодо визначення нових психоактивних речовин аналогами вже заборонених на території України наркотичних засобів та психотропних речовин. Це дасть можливість правоохоронцям ефективно протидіяти наркобізнесу. Документ підтримали члени міжвідомчої робочої групи при Міністерстві охорони здоров’я України.   

Нагадаємо, що Департамент протидії наркозлочинності як міжрегіональний територіальний орган Національної поліції ліквідований постановою Кабінету Міністрів України №981.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали