Арсен Аваков: Головне – не дати нову назву військовому формуванню, а змінити його зміст (ФОТО, ВІДЕО)

clock
24.03.2016 17:50

Про це очільник  МВС України заявив сьогодні, 24 березня, під  час урочистостей з нагоди відзначення другої річниці з дня створення Національної гвардії України – військового правоохоронного формування, що було створене на базі внутрішніх військ України.

В урочистостях взяли участь Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров.

За словами Юрія Аллерова, за два роки бойових дій на сході України загинули 192 бійця Національної гвардії, 2198 військовослужбовців були поранені. Зараз четверо бійців НГУ знаходяться в полоні, невідомою залишається доля ще 26 безвісти зниклих солдатів.

«Національна гвардія несе собою історичні традиції. У нас є Герої України», – підкреслив Юрій Аллеров.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наголосив, що військове формування, яке першим взяло на себе удар збройної агресії, є цінним та сильним завдяки своєму особовому складу – офіцерам і солдатам. 

«Головне – не дати нову назву, а змінити зміст», – наголосив Арсен Аваков.

Глава МВС зазначив, що Національна гвардія зараз досить популярна у  суспільстві, і це накладає колосальну відповідальність.

«І ми повинні не зупинятися, а бути прикладом. Як невеликий монолітний кулак для потужної української армії», – підкреслив Арсен Аваков.

Керівник правоохоронного відомства зазначив, що зараз мінімальна зарплатня контрактника Національної гвардії складає 7 тисяч гривень. Це дорівнює зарплатні військовослужбовців Збройних сил України. Крім того, глава МВС вручив нагороди кращим бійцям Нацгвардії.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали