Антон Геращенко провів телефонну розмову з заступником держсекретаря МВС та адміністрації Республіки Польща Бартошем Ґродецьким

clock
15.03.2021 17:11

Сьогодні, 15 березня, заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко ще раз висловив вдячність польській стороні за нещодавно проведену рятувальну операцію в Підкарпатському воєводстві у зв’язку з аварією українського рейсового автобуса.

Сторони зійшлися на тому, що рівень добросусідства, політичних і торговельно-економічних відносин між нашими державами, активні міграційні процеси, а також поява нових глобальних викликів і загроз вимагають суттєвого посилення українсько-польської співпраці і у безпековій сфері.

Корисним для обох сторін став би обмін прогресивним досвідом, набутим службами, що входять в систему наших міністерств, у тому числі щодо протидії новим формам злочинності, гібридним загрозам суспільству і державі, профілактики дорожньо-транспортних аварій, а також застосуванні спеціалізованої авіації для екстреної медичної допомоги, пошуково-рятувальних операцій та реагування на надзвичайні ситуації тощо.

Антон Геращенко запропонував розглянути можливі терміни візиту до Києва керівника МВСА Республіки Польща на запрошення міністра Арсена Авакова. Також закликав польських колег прискорити роботу над проєктом Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю, що має замінити нині чинну Угоду від 03 березня 1999 року, заклавши оновлену правову базу для належної взаємодії, зокрема, поліцейських відомств обох держав.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали